Nära till solen på Kap Verde öarna


På knappa nio timmar kan man byta svensk vinterkyla mot solen och värmen på Kap Verde öarna. Och faktum är att fler och fler svenskar får upp ögonen för öarna Sal och Boavista när de planerar en resa till novemberlovet eller någon av vinterhalvårets månader. Kap Verde öarna är på väg att bli lika etablerat som charterresmål som Kanarieöarna.

Ingen jetlag
En bonus med att resa till Kap Verde öarna är att man slipper jetlag eftersom det bara skiljer två timmar mellan Sverige och Kap Verde öarna. Detta kan jämföras med Thailand och Karbien där man helt måste ställa om sitt dygn. Med bara två timmars tidsskillnad behöver man inte spendera flera värdefulla semesterdagar på att hitta rätt dygnsrytm.

Sal & Boavista
Sal är den populäraste ön där det finns gott om restauranger och hotell. På ön är Santa Maria den ort som flest väljer att bo i. Boavista är än så länge mer okänt och bjuder istället på orörd natur och riktigt långa stränder.

Övriga öar
Vill man verkligen upptäcka Kap Verde öarna ska man förstås besöka alla de nio bebodda öarna i ö-gruppen. Varje ö har sin egen karaktär, där den största ön Santiago med huvudstaden Praia, är mycket bergig. Medan ön Sal har ett i stort sett platt landskap.

Aktiviteter
Förutom att ligga på stranden så finns det mycket att göra för den som gillar att vindsurfa, dyka och vandra. Det finns också ett rikt fågelliv vilket lockar fågelskådare från hela världen. Det finns också möjlighet att besöka vingårdar och provsmaka det lokala vinet.

Vädret?
Hur är då vädret på Kap Verde öarna? Jo klimatet är minst sagt stabilt med sol och värme under nästan hela året. Man har en regnperiod mellan augusti och oktober, men då faller det som mest 300 mm, och ofta mindre än så. Man kan med andra ord åka till Kap Verde året om och förvänta sig bra väder.

Bra hotell på Kap Verde öarna >>